Skip to main content

Et musikfællesskab på Amager

Oprettet d. 11. april 2023

CCRNT Collective er et internationalt musikkollektiv og en nystiftet forening, der arrangerer koncertserier i Maskinhallen. De har holdt tre koncertserier i Maskinhallen i år – og de har en sidste koncertserie over  to dage i april. Vi har mødt Ivar Myrset Asheim og Flavia Huarachi Jørgensen, som er to af de otte medlemmer i kollektivet.

CCRNT Collective (udtales Current Colletive red.) består af otte musikere, der har mødt hinanden på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Medlemmerne kommer fra meget alternative musikmiljøer, som er meget eksperimenterende og lidt niche. De er også fra hvert sit land – og bor alle på Amager.

Flavia er oprindeligt fra Bolivia, og hun har boet i Danmark i mange år, mens Ivar er fra Norge og flyttede til Danmark for to et halvt år siden.

CRRNT Collective var oprindeligt et pladeselskab fra Litauen, men efter stifteren kom til Danmark og begyndte på Det Rytmiske Musikkonservatorium var der ikke så meget aktivitet omkring pladeselskabet.

De havde lyst til, at der sker noget mere på Amager og skabte et kollektiv af musikere for at lave kulturelle aktiviteter under titlen CRRNT Collective.

” CRRNT Collective er en platform, hvor vi kan lave forskellige kulturelle aktiviteter. Lige for tiden indebærer det, at vi arrangere koncertserier og udgiver musik. I fremtiden har vi ambitioner om at lave residencies, workshops, festivaler og eventuelt en podcast. Vi har en masse planer, så det er meget sådan, at vi kan forme det på den måde, vi vil”, fortæller Ivar.

Koncertserie i Maskinhallen

De har holdt en koncertserie i Prismen og tre i Maskinhallen – og de har en foreløbig én koncertserie mere i Maskinhallen, som ligger den 21. og 22. april.

”Det, der har motiveret os rigtigt meget, er at skabe et fællesskab. Vi er inspireret af en koncertvenue på Vesterbro, hvor folk kom ind både på grund af musikken og for at være sammen. Vi tænkte, det ville være smukt også at lave noget lignende på Amager, hvor man ud over at være til en koncert og får en masse oplevelser af forskellig slags musik, også kan møde andre mennesker og kan være en del af fællesskabet”, fortæller Flavia.

Med deres koncertserier i Maskinhallen vil de gerne skabe et sted, hvor publikum kan blive præsenteret for forskellig slags musik og forskellige måder at lave musik på og udtrykke sig.

Deres to-dages koncertserier er organiseret som mini-festivaler med tre bands eller musikere hver aften. Koncertserierne er støttet af Amager Vest Lokaludvalg, KODA, Statens Kunstfond og Københavns Kommune. Midlerne går til udstyr og til at betale kunstnerne deres tariffer.  

”Vi prøver at kuratere nogle aftener, hvor man kan opleve alt fra improviseret musik til jazzmusik. Vi har haft lydinstallationskunst, men også sådan rigtig banging hiphop og popartister og singersongwriters og folkemusik. Vi prøver at sætte det hele sammen, så det vil være tilgængeligt og tale til mange mennesker. Så man kan komme og opleve noget, man ikke vidste, man kunne lide, og som man kan blive overrasket over”, siger Ivar.

”Det er et vigtigt koncept for os, at koncerterne skal være tilgængelige alle typer mennesker – folk, der er musikinteresserede, og folk der ikke tager til koncerter så tit. Så publikum betaler efter ønske, så vi har ikke sat en billetpris”, supplerer Flavia.

CRRNT Collective #4 Equinox (Fotos Luka Zabric og Aurelijus Užameckis)

Temaer, der vækker nysgerrighed

Hver koncertserie har et tema – således har tidligere temaer været SOLSTICE (solhverv), TIME (tid), NATURAL (naturlig) og EQUINOX (jævndøgn). Temaet for april er OPENINGS (åbninger). Alle temaer er valgt ud fra årstiden – og CRRNT Collective har valgt kunstnere ud fra temaerne.

”Måske kan et tema resonere mere med mennesker end bare et kunstnernavn, som vi ikke kender. Så ’åh, der er noget med naturen – okay – koncerter omkring naturen – hvad vil det sige?’ Så er man måske lidt mere nysgerrig på at kigge forbi og se, hvad det er. Vi valgt at have meget åbne temaer med det håb, at det resonerer med publikum, men også at kunsterne har friheden til at lege med det tema. For hvis vi gør det for lukket, så skal kunsterne tilpasse sig”, siger Flavia.

De har et dekorationsteam, der arbejder med dekorationen hver gang. Teamet arbejder med at dekorere Maskinhallen ud fra temaerne. 

”Så det er altid spændende hver måned at se, hvad dekorationsteamet har lavet. De har lavet nogle ret seje ting, synes jeg, og virkelig fyldt Maskinhallen med alle mulige materialer. For os er Maskinhallen ret fed, for det er et stort lokale, og det kan også fyldes med indhold. Vi kan være kreative med, hvordan vi bruger lokalet”, fortæller Ivar.

Ud over dekorationstemaet har CRRNT Collective andre frivillige tilknyttet, som hjælper til ved koncerterne.

CRRNT Collective #4 Equinox (Fotos Luka Zabric og Aurelijus Užameckis)
CRRNT Collective #4 Equinox (Fotos Luka Zabric og Aurelijus Užameckis)

Drømmer om workshops og samarbejde

CRRNT Collective drømmer om fremover at holde workshops:

” Vi har snakket om, at det kunne være fedt at holde improvisationsmusikworkshops, hvor vi inviterer folk til at improvisere og have en oplevelse med at udtrykke sig selv som person med musik, fordi musikken er
sådan et stærkt værktøj for udvikling. Det kunne være for unge mennesker uden erfaring, for det gør noget
for mennesker at have adgang til deres eget udtryk. Det gør noget ved en, tror jeg, med ens selvværd og ens selvtillid at komme et sted og få lov til at udtrykke sig. Vi har så mange dygtige improvisationsmusikere i vores kollektiv, som kan facilitere det”, siger Flavia.

CRRNT Collective er også meget åbne for at samarbejde med andre på Amager omkring kulturelle aktiviteter – og de vil meget gerne samarbejde med andre kunstformer. Det kunne for eksempel være en Maskinhallenfestival, hvor foreninger kan samarbejde om planlægningen, indholdet og afholdelsen.

Hvis du gerne vil samarbejde med CRRNT Collective skal du bare række ud – musikkollektivet rækker også selv ud.

 

Kontakt:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Læs mere:

Hjemmeside: https://crrntrecords.com/

Facebook: https://www.facebook.com/crrntcollective /

Instagram: https://www.instagram.com/crrnt_collective/ (@crrnt_collective)

 

Læs mere om koncertserien den 21.-22. april:

https://www.facebook.com/events/926349878680556/

 

Se koncerter fra Maskinhallen:

CRRNT No 2 Time, Part 1

1) Michal Biel (PL) – koncert fra Maskinhallen Sundholm
2) Humanas De Niebla (BO, DK, LT, BE) – koncert fra Maskinhallen Sundholm
3) Baujillard (DK)- koncert fra Maskinhallen Sundholm

CRRNT No 2 Time, Part 2

1) Mika Persdotter (SE) – koncert fra Maskinhallen Sundholm
2) Poptones (DK) – koncert fra Maskinhallen Sundholm
3) DCB (DK) – koncert fra Prøvehallen